2010. július 29.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tarr Béla teljes eddigi életművét műsorra tűzik Morvaországban

Tarr Béla tizenkét mozgóképét vetítik a nagy hagyományokkal rendelkező morvaországi nyári filmakadémián. A retrospektív alkalmából a világhírű magyar filmrendező 2010. július 30-án a rendezvény díszvendége lesz, és életműdíjat vesz majd át.

Tarr Béla teljes eddigi életművét műsorra tűzi a morvaországi nyári filmakadémia a napokban. Az egykori királyi városban, Magyarhradison, mai nevén Uherske Hradistén 36. alkalommal rendezik meg a nyári filmakadémiát, melynek Tarr Béla lesz az egyik díszvendége. A több ezer egyetemista részvételével megrendezett eseményen a Werckmeister harmóniák című világhírű film július 30-i vetítését követően közönségtalálkozón vesz részt Tarr Béla. A nyári filmakadémiát szervező Cseh Filmklub Szövetség (ACFK) a retrospektív alkalmából életműdíjjal ismeri el Tarr kiemelkedő szerepét az egyetemes filmművészet gazdagításában.

A morvaországi nyári filmakadémia hagyományaihoz híven válogatást mutat be a Visegrádi Négyek, köztük hazánk játékfilmjeiből. Ezúttal a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült három játékfilm lesz látható: Tímár Péter 6:3-ja és Vranik Roland Adás-a mellett, Hajdu Szabolcs személyesen mutatja be Bibliothéque Pascal című legutóbbi rendezését Uherske Hradistén.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei