2010. szeptember 20.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Joaquin Phoenix dokumentumfilmje átverés

A Velencei és a Torontói filmfesztiválon is bemutatták Casey Affleck I’m still here (Még itt vagyok) című dokumentumfilmjét. A látványosan és egyre jobban szétcsúszó Joaquin Phoenixről szóló alkotás többeket megdöbbentett majd a rendező bevallotta, hogy kamu az egész, minden előre meg volt tervezve.

Minden filmbarát megdöbbent, amikor két éve az Oscar jelölt, sikeres színész Joaquin Phoenix bejelentette, hogy felhagy a színészkedéssel, és RAP karrierbe kezd. Elhanyagolt külsejével, botrányaival egyre kevésbé hasonlított a hajdani elismert színészre. Erről a változásról forgatott filmet Casey Affleck I’m still here (Még itt vagyok) címen, melyben Phoenix gyerekkorából való felvételek és durva, kábítószerekkel és prostituáltakkal töltött jelenetek egyaránt vannak.

Az I’m still here-t bemutatták a Torontói és a Velencei filmfesztiválon is, de nem aratott osztatlan sikert. Ezután jelentette be a rendező Casey Affleck, hogy csak egy tréfáról van szó, kamu az egész, nem dokumentumfilmről van szó, minden pillanata megrendezett volt. Sőt Joaquin Phoenix e szerint a szerep szerint élt az elmúlt években, erre fogható a hobó külső, a botrányos David Letterman Show-beli szereplés, és a rendezője szerint a színész hatalmas alakítást nyújtott, már díjakban reménykedik. Utóbbiban lehet hogy csalódni fog, ha az átverés bevallásakor a célja az volt, hogy növeljék az érdeklődést a film iránt a bemutató előtt, az sikerülhetett, de a kritikusok nagyobbik része nem értékelte a tréfát.

Szeptember 22-én Joaquin Phoenix ismét a David Letterman Show vendége lesz, ezúttal ígérete szerint önmagaként. Ha valóban újra a megszokott, tehetséges színészként jelenik meg, akkor is megmarad a kérdés, hogy mi értelme volt két éven keresztül eljátszani a fokozatos leépülést.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei