2010. november 11.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Robert de Niro életműdíjat kap a Golden Globe gálán

Hollywood Foreign Press Association, Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete a bejelentette, hogy idén Robert de Nironak ítélte a Cecil B. de Mille-ről elnevezett különdíjat, melyet minden évben a Golden Globe gálán adnak át. A hatvanhét éves színész munkásságát így a két Oscaron felül egy életműdíjjal is elismerik.

A Cecil B. de Mille életműdíjat 1952 óta ítéli oda a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete, minden évben elismerve a kiemelkedő munkásságot, az elismerést mindig a Golden Globe gálán adják át. A szervezet hivatalosan bejelentette be, hogy 2011-ben Robert de Nirot illeti az elismerés. A hatvanhét éves színész összesen már huszonhét díjjal büszkélkedhet, köztük két Oscarral, melyek közül az elsőt 1974-ben kapta a Keresztapáért, majd 1980-ban a Dühöngő bikáért. Emellett nyolcszor jelölték Golden Globe-ra is.

A helyzet érdekessége, hogy de Niro tavaly is a színpadon állt a Cecil B. de Mille díj átadásakor, mivel Leonardo di Caprioval közösen ők adták át az elismerés Martin Scorsese filmrendezőnek. A Golden Globe-díjak kiosztására idén január 16-án kerül majd sor Los Angelesben.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei