2010. november 30.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jancsó Miklós Oda az igazság című filmje indul az Arany Piramisért

Jancsó Miklós Oda az igazság című legutóbbi filmje a kairói filmfesztivál versenyprogramjában indul. A Közel-Kelet egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája műsorra tűzi az East Side Stories című új filmet, mely négy rendező rövidfilmjéből áll. Kocsis Ágnes a nemzetközi zsűri tagja.

Kairóiban 34. alkalommal rendezik meg a film nemzetközi ünnepét, a kairói filmfesztivált, november 30. és december 9. között.

Az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi mustrája két magyar alkotást tűz műsorra. Jancsó Miklós legutóbbi játékfilmje az Oda az igazság az Arany Piramisért folyó versenybe kapott meghívást. A mezőny 16 játékfilm nemzetközi premierjét vonultatja fel, a zsűri elnöke Arturo Ripstein mexikói filmrendező. A magyar-osztrák-lengyel koprodukcióban készült Jancsó-film főbb szerepeiben Cserhalmi György, Gálffi László, Daniel Olbrychski, Mucsi Zoltán, valamint Mundruczó Kornél látható.

A kairói filmfesztivál digitális versenyében indul az East Side Stories című új magyar film. A Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs és Török Ferenc rövidfilmjeiből álló szkeccsfilm az Unio Film gyártásában készült kortárs magyar írók munkái alapján.

A digitális verseny zsűrijének tagja Kocsis Ágnes filmrendező.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei