2010. december 3.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Christopher Nolan és az Eredet már az Oscarért kampányol

Még hónapok vannak a díjkiosztóig, de Christopher Nolan már burkoltan az Oscarért kampányol. Az Eredet DVD megjelenésének kapcsán rendezett partit, ahol megjelentek a film sztárjai. A rendezvényre meghívták a legfontosabb filmes újságírókat, és Nolan még a készülő új Batman filmről is beszélt.

Megkezdődött az Oscar-díj előtti kampányolás az Egyesült Államokban, ilyenkor a kritikusok már latolgatják a legesélyesebbeket, a rendezők és producerek pedig (újra)felhívják a Filmakadémia figyelmét az alkotásukra. Az év egyik legnagyobb sikerfilmjével sincs ez másként, Christopher Nolan Eredete jövő héten jelenik meg a tengerentúlon DVD-n és Blue Rayen, ennek kapcsán a rendező elegáns partit adott.

A meghívottak listáján a média válogatott képviselői és a Hollywood Foreign Press Association tagjai szerepeltek, előre megígérték az újságíróknak a sztárrendező, a producer, és Hasn Zimmer zeneszerző jelenlétét, ehhez képest nem csak ők, hanem a film szinte összes fontos szereplője, Leonardo di Caprio, Ellen Page és Ken Watanabe is megjelent a partin átérezve a jelentőségét. A rendezvényen természetes szóba került az Oscar és a Golden Globe-díj is, Nolan viccelődött azon, hogy két évvel ezelőtt a Sötét lovag minden kritikai és közönségsiker ellenére nem volt esélyes a legjobb film díjára, csak mellékes kategóriákban jelölték.

Bár azt már nem mondta ki, csak sugalmazta, hogy reméli idén másként lesz, és az Eredet legalább az öt jelölt közé bekerül. A hivatalos jelöltek listáját 2011. január 25-én jelentik be. A rendezőt természetesen az új Batman filmjéről is kérdezték az újságírók, amikor bevallotta, amit a rajongók már régen sejtettek, hogy a Dark Knight Rises lesz az utolsó denevéremberes film, legalábbis Nolan kezéből.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Angelus 2011-01-12 16:54:37
Mozifilm-rendezok kozott szerintem nem tulzas peldakepnek felhozni ezt az embert. Amit filmografiajaban 40 eves korara felmutatott, az valami esztelenul fantasztikus.


(A honlap programja nem ismerte fel az aposztrofokat.)
Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei