2010. december 7.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kardos Sándor Átváltozás című rövidfilmje díjat nyert Hollywoodban

Kardos Sándor a híres Kafka elbeszélés alapján készült Átváltozás című kísérleti rövidfilmje nyerte a Hollywood Reel Independent Film Festival legjobb rövidfilm díját. Az alkotás érdekessége, hogy az interaktív megoldások miatt a néző jobban a történet részesének érezheti magát, mint valaha.

A Kossuth-díjas operatőr, rendező Kardos Sándor 2007-ben kezdte el forgatni az Átváltozás című rövidfilmjét, melynek alapjául Kafka elbeszélése szolgált. Gregor Samsa féreggé, bogárrá változásának történetét szubjektív szemszögből mutatja be, de közben egy új technikai megoldást használt, egy távirányítású robotot és egy gömbkamerát. Kardos a következő években aztán ezt az ötletet fejlesztette tovább egy háromszázhatvan fokban felvevő kamerával, és pluszba olyan lehetőségekkel bővítette, melyek sajátságos interakciót tesznek lehetővé a néző és a film között. A mindenkori néző így teljesen a történet részesének érezheti magát, és a szereplőkre kattintva bővebb információkat is megtudhat, körülnézhet, ránagyítva jobban megnézhet egy részletet.

Az Átváltozás című interaktív kísérlet rövidfilmet Hollywood Reel Independent Film Festival a legjobb rövidfilm kategóriában értékelte, a zsűri már nyilvánosságra hozta a győzteseket, a díj hivatalos átadására december 13-16. között kerül sor.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei