2010. december 16.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje fesztiválkörúton arat sikereket

Kocsis Ágnes többszörös díjnyertes filmjének külföldi fesztiválkörútja folytatódik, a napokban Törökországban és a francia Alpokban is vetítik a Pál Adriennt. A magyar játékfilm idén egyebek mellett már a Cannes-i Filmfesztiválról is elhozott egy díjat, sikereit pedig, úgy tűnik, csak tovább halmozza.

Európa filmesei és filmrajongói ezen a héten szokatlan helyszínen, Les Arcs-ban, a francia síparadicsomban randevúznak. Az Alpokban megrendezett európai filmfesztivál versenyprogramjában szerepel Kocsis Ágnes Pál Adrienn című második játékfilmje. A 12 versenyfilmet felvonultató válogatásban a budapesti Mythberg Films részvételével készült koprodukciót, Jerzy Skolimowski Essential Killing című filmjét is vetítik.

Les Arcs európai filmfesztiválja nem csupán a filmrajongókat csábítja a francia Alpokba, jelentősnek ígérkező szakmai programokkal várja a producereket is filmterveikkel együtt. A meghívásos alapon működő koprodukciós fórumon két magyar filmterv mutatkozhat be. Zomborácz Virág (KMH Film) és Nemes Jeles László (Proton Cinema) filmtervei kaptak meghívást a szakmai fórumra.


Kocsis Ágnes többszörös díjnyertes filmje, "Piroska, a túlsúlyos érzéketlenné vált ápolónő ellentmondásos utazásának" története Törökországban is bemutatkozik Andrea Roberti társforgatókönyvíró személyes részvételével. Ankarából december 3-án indult a "Festival on Wheels" utazó filmfesztivál, hogy műsorra tűzze a közelmúlt filmtermésének javát több törökországi nagyvárosban.

A rangos válogatásban Kocsis Ágnes filmjével együtt Magyarország hivatalos Oscar-nevezése, a Bibliotheque Pascal is látható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei