2011. január 23.Czifra Réka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Együttműködés a Raindance és a Titanic Filmfesztivál között

Együttműködés jött létre Európa legjelentősebb független filmes szervezete, a Raindance és Magyarország legfontosabb nemzetközi filmfesztiválja, a Titanic között. A megállapodás szerint a 2011. április 7 - 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál helyet biztosít a Raindance híres 99 perces villámkurzusainak.

A Raindance villámkurzusainak - amelyeket a Raindance budapesti irodája szervez -, illetve a jövő évi Raindance Filmfesztivál programjának összeállítása során segít a magyar alkotások kiválasztásában, míg a Raindance külön válogatással jelenik meg saját fesztiváljának legsikeresebb filmjeiből a Titanicon.

"Sokban hasonlít a Titanic Filmfesztivál filozófiája a Raindance-éhez. A Titanic 18 éve olyan kiváló filmeket mutat be a budapesti közönségnek, amiket máshol nem láthatnak. Mi is hasonlót csinálunk a független filmek világában Londonban már 19 éve" - mondta Elliot Grove, a Raindance alapítója.

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

1993-as útjára bocsátása óta Budapest első és egyetlen nemzetközi filmfesztiválja folyamatosan mond ellent saját nevének, és ahelyett, hogy hullámsírba veszne, évről évre több filmmel és színesebb programmal jelentkezik, miközben a nemzetközi filmszakmában is egyre ismertebbé válik. A Titanic Horváth György fesztiváligazgató irányításával hatalmas lépést tett meg 2006-ban, amikor saját versenyprogramot indított, amelynek fődíja a Hullámtörők-díj.

A díj neve sokat elmond a fesztivál célkitűzéséről, amely a kezdetek óta mit sem változott: elhozni a magyar közönségnek az izgalmasan új, elvárásoknak és trendeknek ellentmondó, gyakran provokatív alkotásokat a világ minden sarkából, legyen szó vígjátékról, krimiről, társadalmi drámáról vagy dokumentumfilmről. A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál minden évben április elején kerül megrendezésre tíz napon át Budapest négy art mozijában.

Raindance

Az Elliot Grove által 1992-ben alapított Raindance már majdnem 20 éve képez független filmeseket Londonban, Torontóban, Brüsszelben, New Yorkban és 2010 szeptembere óta Budapesten. A Raindance rendszeresen jelen van a berlini, cannes-i, edinburgh-i és egyéb filmfesztiválokon kurzusokkal és olyan eseményekkel, mint a népszerű Live!Ammunition nyitott pitching fórumok.

Raindance Filmiskola

A Raindance esti és hétvégi kurzusokat kínál forgatókönyvírás, rendezés és a produceri feladatok területén. Ezeket a képzéseket úgy alakították ki, hogy az alapelvektől egészen az utómunkálatokig, sőt, azon túl is segítsék a független filmeseket. A Raindance képzésein olyan, azóta befutott filmesek vettek részt, mint Guy Ritchie (Blöff, Sherlock Holmes), Christopher Nolan (Batman), Edgar Wright (Az élőhalottak éjszakája) és Charles Steel (Az utolsó skót király).

***


18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapest
2011. április 7 - 17.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei