2011. április 18.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar siker Linzben - Kocsis Ágnes filmje közönségdíjas lett

Szombat este, április 17-én ért véget Linzben a Crossing Europe Filmfesztivál, a hetedik alkalommal megrendezett osztrák seregszemlén Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje nyerte el a közönségdíjat. A rendezőnő személyesen vette át az elismerést Linzben szombaton.

Első alkalommal aratott sikert magyar film Ausztriában, a linzi Crossing Europe Filmfesztiválon: Kocsis Ágnes alkotása, a Pál Adrienn nyerte el idén a fesztivál közönségdíját. A fesztivál április 12. és 17. között zajlott, és Kocsis Ágnes filmjén kívül még egy magyar művet vetítettek, Munsruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjét. Míg a Pál Adrienn a versenyprogramban indult, Mundruczó Kornél alkotása a Panoráma válogatásba kapott meghívást.

Kocsis Ágnes személyesen vette át szombaton a díjátadón a közönség elismerését, amely már nem az első a film által elnyer kitüntetések sorában: a cottbus-i filmfesztiválon a legjobb rendezés és a legjobb női alakítás díját hozta el, Cannes-ban a FIPRESCI zsűri ismerte el, míg Zürichben a svájci filmkritikusok díjazták. A Pál Adriennt hamarosan elkezdik vetíteni az osztrák mozik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei