2011. május 12.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Pál Adrienn című filmé lett a szemle fődíja

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje nyerte el múlt vasárnap a Magyar Filmszemle fődíját, illetve közönségdíját. Mundruczó Kornél pedig egymillió forinttal járó rendezői díjat vehetett át a negyvenkettedik alkalommal megrendezett magyar mustrán a Szelíd Teremtés - A Frankenstein-terv című munkájáért.

A játékfilmes kategória győztese, Kocsis Ágnes rendező és stábja Szőcs Gézától, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárától vehette át a 42. Magyar Filmszemle fődíját, illetve közönségdíját.

A Szemle legjobb színésze László Zsolt lett A halálba táncoltatott leány című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznőnek járó díjat Bacskó Tünde kapta az East Side Stories című film The Wild Side című epizódban nyújtott alakításáért. Mundruczó Kornél filmje, a Szelíd Teremtés - A Frankenstein-terv két díjat is nyert.

A 42. Magyar Filmszemle négy napja alatt mintegy tízezer néző látta a filmeket. Az idei filmszemlét a hagyományos februári időponttól eltérően rendezték májusban és a mustra visszatért korábbi helyszíneire, az Uránia Nemzeti Filmszínházba, a Puskin, valamint a Corvin moziba. A kísérő programok helyszíne pedig a Gödör Klub volt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei