2011. július 21.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar filmek és rendezők a Szarajevói Filmfesztiválon

Számos magyar vonatkozása lesz a július 23-án kezdődő Szarajevői Filmfesztiválnak: a rangos eseményen Till Attila, Zomborácz Virág és Sós Ágnes alkotásai különféle kategóriákban versenyeznek, de bemutatják Tarr Béla díjnyertes, A torinói ló című filmjét is. Emellett két magyar rendező viszi filmtervét a fesztivál koprodukciós fórumára.

A rövidfilmek versenyében méretteti meg magát Till Attila Csicska, illetve Zomborácz Virág Valami kék című alkotása, az előbbi már a magyar Filmszemlén is díjat nyert, illetve Cannes-ban is bemutatták. A dokumentumfilmes szekcióban Sós Ágnes alkotása, a Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című portréfilm versenyez, a filmet már számos nemzetközi fesztiválon bemutatták, és mindenütt nagy sikert aratott.

Meghívást kapott a fesztiválra Tarr Béla is, akinek A torinói ló című díjnyertes filmje nyitja meg a tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő szarajevói filmfesztivál játékfilm versenyét. A neves magyar rendező személyesen is ott lesz Szarajevóban, ugyanis a filmfesztivál kereti között megrendezett Talent Campus-on mesterkurzust tart fiatal filmeseknek.

Horváth Lili és Nemes Gyula filmterveit hívták meg a CineLinkre, a Szarajevói Filmfesztivál koprodukciós fórumára, így ők is személyesen lesznek jelen a fesztiválon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei