2011. július 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Minden bevételi rekordott megdöntött az új Harry Potter-film

Mint ahogy az várható volt, a Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. rész minden bevételi rekordot megdöntött hazánkban, de el kell árulni, hogy a második és harmadik helyet is a varászlótanonc kalandjai birtokolják a minden idők legnagyobb premiernapi bevételeket tartalmazó filmek listáján.

A Harry Potter filmek befejező részének bemutatójára július 15-én került sor Magyarországon, már erre a napra 52 352 jegyet adtak el a filmre, itthon negyven mozi tűzte műsorára a varázslótanonc legutolsó történetét. A premier napján összesen lépett 67 067 935 Ft bevételt hozott a film, ezzel pedig a lista első helyére lépett. Azóta természetesen ennek a többszörösére duzzadt azok száma, akik megnézték a filmet, nem is csoda hát, hogy a bevételek is egyre nőttek.

A film egyébként természetesen nem csak nálunk ért el ilyen sikereket: szerte a világon összesen 476 millió dollárért váltottak jegyet a premierre, így az Egyesült Államokban, és a világon is az első helyre lépett a bevételi listákon. A Harry Potter kalandjait feldolgozó hét filmre az elmúlt tíz esztendő alatt 4 382 000 néző váltott jegyet, ami több mint 3,7 milliárd Ft bevételt eredményezett. Nem csoda hát, hogy a hétből öt film felkerült a minden idők legnagyobb hazai bevételeit tartalmazó filmek Top 20-as listájára.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei