2011. szeptember 4.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tarr Béla akár az Oscar-díjért is indulhat A torinói lóval

Nyilvánosságra hozták, hogy az idén Tarr Béla A torinói ló című filmje lett a hivatalos magyar nevezés az Oscar-díj "A legjobb idegennyelvű film" kategóriájában. A nevező bizottság augusztus 31-én döntötte el, hogy Tarr alkotása a legméltóbb rá, hogy képviselje hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

Az, hogy A torinói lovat nevezték, természetesen még nem jelenti azt, hogy valóban indulhat is a versenyen, hiszen a nevezés még csak az első kör, amely után az országok hivatalos nevezései közül a Los Angeles-i székhelyű Filmakadémia képviselői választják majd azt az öt jelöltet, amelyek az Oscar-díj várományosai lesznek. Így tehát egészen 2012. január 24-ig izgulhatunk, ez az az időpont ugyanis, amikor nyilvánosságra hozzák a listát, amelyen az öt jelölt film szerepel majd. Az Oscar-díjak ünnepélyes átadására február 26-án kerül sor.

Tarr Béla alkotása már zajos sikert aratott korábban a Berlinálén is, ahonnan elhozta a zsűri nagydíját és a filmkritikusok díját is. Azóta a filmet közel harminc ország filmforgalmazója megvásárolta, Tarr Béla pedig sorra kapja az elismeréseket, életműdíjakat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei