2011. december 7.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Plágiummal gyanúsítja Angelina Jolie-t egy horvát újságíró

Az Oscar-díjas színésznő ellen egy James J. Braddock néven publikáló horvát író, újságíró indított pert, azt állítva, hogy Jolie rendezői debütálásának történetét az ő 2007-es művéből lopta. A kereset szerint Braddock sztorija képezte az alapját A vér és méz földjén című film forgatókönyvének, amelyet egyébként maga Jolie jegyez.

Mindkét történet egy nőről szól, aki folyamatos fizikai és nemi erőszaknak van kitéve egy táborban, majd arra is rákényszerül, hogy a tisztek szolgálója legyen. Braddock, akinek eredeti neve Josip J. Knezevic, kártérítést követel az állítólagos plágium miatt.

Élete első rendezése már a kezdetektől fogva sok gondot okozott Angelina Jolie-nak. Először kitiltották Boszniából, mert az ottani hatóságok úgy értesültek, hogy filmje egy olyan nőről szól, aki beleszeret erőszaktevőjébe. Később, miután Bosznia kulturális minisztere kézhez kapta a forgatókönyvet, ezt a tiltást visszavonták. A jelenlegi pert Jolie szóvivője egyelőre nem kommentálta. A részben Budapesten forgatott mozi bemutatóját december 23-ára tervezik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei