2012. január 3.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Életműdíjat kap Meryl Streep a 2012-es Berlini Filmfesztiválon

Arany Medvét kap az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Meryl Streep. A kétszeres Oscar-díjas színésznő a február 9. és 19. között tartandó rendezvény középső napján, 14-én veheti át gazdag életművéért a rangos kitüntetést.

Meryl Streep legújabb filmjében Margaret Thatchert alakítja, amiért már magáénak tudhat egy Golden Globe jelölést, és az Oscarra is esélyesnek tartják. A Vaslady című alkotást Berlinalén is bemutatják, az átadó ceremónia után. A fesztivál igazgatója, Dieter Kosslick így nyilatkozott a színésznő életműdíjáról: "Büszkék vagyunk, hogy egy ilyen kitűnő művésznek és világsztárnak nyújthatjuk át az Arany Medvét. Meryl Streep briliáns, sokoldalú előadó, aki otthonosan mozog a drámai szerepekben és a vígjátékokban is."

A rendezvényen a kitüntetéshez kapcsolódva levetítik Streep néhány régi sikerfilmjét, így a Kramer kontra Kramert és A szív hídjait is. A művésznő számára nem csupán ezért indul kivételesen jól az idei év, szakmai sikerei mellett ugyanis az a megtiszteltetés érte, hogy a Vogue januári számának címlapján szerepelhetett. A hatvankét éves sztár ezzel a divatlap legidősebb "címlaplányává" avanzsált, a magazin ráadásul nem csupán külsejét ismerte el, de egyenesen "Amerika legnagyobb színésznőjének" nevezte. A Vaslady című életrajzi mozit február 2-án láthatják először a magyar nézők.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei