2012. január 30.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Újabb rangos díjakat kapott A némafilmes

Tovább tarol a legtöbb gálán hatalmas sikereket arató The Artist - A némafilmes. A francia alkotást a hétvégén két újabb rangos eseményen, az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) díjátadóján, valamint a színészek céhe, a SAG rendezvényén is kitüntették. Előbbin Michel Hazanavicius rendezőt, utóbbin pedig a főszereplő, Jean Dujardint díjazták.

Az elismerések nem elhanyagolandóak, hiszen mindkettő az Oscar-díjátadó mércéjeként szolgál. Ezt bizonyítja például, hogy az elmúlt hatvanhárom évben mindössze hatszor fordult elő, hogy nem a DGA választottja kapta a legjobb rendezőnek járó szobrot az Amerikai Filmakadémiától.

A SAG ünnepségén A segítség részesült a legtöbb kitüntetésben. Viola Davis lett a legjobb színésznő, Octavia Spencer a legjobb női mellékszereplő, és a szereplőgárdák közül is e drámában feltűnő művészek csoportját jutalmazták. A negyedik fontos díjat, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot a nyolcvankét éves Christopher Plummer kapta, a Kezdőkben nyújtott alakításáért.

A gála legemlékezetesebb pillanatai azonban ismét A némafilmeshez fűződnek, Jean Dujardin ugyanis egy kisebb műsort adott elő a sajtónak. A színész viccesen befogta a fülét, és dúdolni kezdett, amikor emlékeztették rá, hogy a díj megnyerésével abszolút esélyese lett az Oscarnak is, amikor pedig arról érdeklődtek, hogy mit jelentene számára, ha valóban megkapná az elismerést, rágyújtott a La Marseillaise-re.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei