2012. február 8.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Berlinale 2012 - Holnap nyílik az Európai Filmvásár magyar standja

A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió február 9-én nyitja meg a Berlinale-hoz kapcsolódó Európai Filmvásár (EFM) magyar standját. Többek között itt mutatkozik majd be a külföldi vásárlóknak Bergendy Péter A vizsga című alkotása, és Jankovics Marcell nagyszabású Madách-feldolgozása, Az ember tragédiája is.

A korábbi évek gyakorlatával ellentétben, az MNF idén, Berlinben már teljes körű képviseletet nyújt partnerei számára, mely az egyes filmek értékesítése mellett, a fesztiválszereplések szervezését is magában foglalja. Az EFM magyar standján debütál Bergendy Péter ügynökmozija, A vizsga és a Jankovics Marcell-féle Az ember tragédiája. Az előzetes visszajelzések alapján mindkettő jelentős külföldi érdeklődésre számíthat. Ugyanitt mutatkozik be először a nemzetközi piacnak a 2010-es Filmszemle közönségdíjasa, a Köntörfalak című kamaradráma is.

Az MNF összesen ötvenkét játékfilmet kínál, köztük a fiatal magyar rendezőgeneráció többszörös fesztiváldíjas műveit, például a Friss levegő, a Fehér tenyér vagy a Dealer című alkotásokat. Bemutatnak ezek mellett még gyártás alatt álló darabokat is, többek között a nagysikerű Nyócker! 3D technikával készülő verzióját, továbbá Dyga Zsombor új vígjátékát, melynek címe Couch Surf.

Nem csupán az Európai Filmvásáron találkozhat azonban hazánk tehetségeivel a 62. Berlini Filmfesztivál közönsége, Fliegauf Benedek Csak a szél című rendezése ugyanis azon tizennyolc alkotás közt szerepel, amelyek indulnak az Arany Medvéért. Világpremierje február 16-án, a készítők jelenlétében lesz, a Berlinale Palast díszvetítésén.

Az Arany és Ezüst Medve díjak sorsáról döntő zsűri elnöke 2012-ben Mike Leigh brit filmrendező lesz, az ítészek közt szerepel továbbá Anton Corbijn holland fotográfus, filmrendező, Asghar Farhadi iráni filmrendező, Charlotte Gainsbourg francia színésznő, Jake Gyllenhaal amerikai színész, François Ozon francia filmrendező, Boualem Sansal algériai író, Barbara Sukowa német színésznő.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2011-08-24

Írt kommentek:

13 db

Frei Gabriella 2012-02-21 16:41:31
A teljes lista itt érhető el: http://filmalap.hu/doc/EFM2012.pdf

Csatlakozott:

2011-08-24

Írt kommentek:

13 db

Frei Gabriella 2012-02-09 14:01:25
Kedves Rako!

Egyelőre nem láttunk olyan listát, amelyen a filmvásáron árult mind az ötvenkét alkotás szerepel, így erre a kérdésre nehéz válaszolni...
nem
regisztrált
Rako 2012-02-09 12:37:53
Úgy látom az "Ügynökök a paradicsomba mennek" nem szerepel a listán.
Vagy mégis?
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei