2012. február 13.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

BAFTA 2012 - Folytatta győzelmi sorozatát Meryl Streep és A némafilmes

Vasárnap este kiosztották a legnívósabb európai filmes kitüntetések közé sorolt BAFTA-díjakat. Meryl Streep folytatta diadalmenetét, és a Vasladyben nyújtott alakításáért megkapta a Brit Filmakadémia elismerését is, míg szinte az összes többi szobrot A némafilmes zsebelte be.

Michel Hazanavicius alkotása vitte el a legjobb film, rendező, férfi főszereplő, forgatókönyv, filmzene és jelmez díját is, kevés lehetőséget hagyva a többi jelöltnek. Meryl Streep azért most sem tért haza üres kézzel, a Vaslady pedig a legjobb női főszereplő mellett a legjobb smink kategóriájában is győzött. A mellékszereplők közül Octavia Spencer (A segítség), valamint Christopher Plummer (Kezdők) örülhetett a különleges maszknak.

A BAFTA külön díjazta John Hurt angol színészt, az elefántember egykori alakítóját, akit perceken át, állva ünnepelt a közönség. Martin Scorsese A leleményes Hugó című mozija két szobrot, - legjobb design és legjobb hang - maga a rendező pedig akadémiai tagságot kapott. A legjobb nem angol nyelvű film Pedro Almodóvar alkotása, A bőr, amelyben élek lett, a legjobb animációnak pedig a Rango-t választották.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei