2012. március 15.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Gerard Depardieu játssza Strauss-Kahn szerepét Abel Ferrara filmjében

Abel Ferrara készít filmet Dominique Strauss-Kahn-ról. A politikust Gerard Depardieu alakítja majd a - feltehetően nagy érdeklődésre számot tartó - moziban, mellette feltűnik Isabelle Adjani is, Strauss-Kahn nejének szerepében. A producerek ugyan még nem erősítették meg a híreket, a direktor már többször is beszélt a projektről, nemrég pedig Depardieu is megszólalt.

A Wild Bunch nevű filmes cég, amely elvileg Abel Ferrara új művét is jegyzi, korábban cáfolta, hogy a rendező legfrissebb munkája Dominique Strauss-Kahn-t helyezné a középpontba, azt állítva, hogy a rendező a politikusok gyengeségeiről általában ír forgatókönyvet, melynek ihletői közt bizonyára szerepel Bill Clinton, Silvio Berlusconi és a volt IMF-vezér is. Ferrara viszont ezt hallva úgy nyilatkozott, hogy normális, ha a producerek nem beszélnek a készülő film terveiről, ő azonban bátran megteheti ezt. Ennek jegyében meg is erősítette a Le Monde-nak a mozival kapcsolatos pletykákat, közölve, hogy az Franciaország mellett az Egyesült Államokban forog majd.

A napokban a főszereplő, Gerard Depardieu is megszólalt, aki elárulta, hogy azért játssza el Strauss-Kahn-t, mert nem bírja őt. A színész azt is mondta, hogy a politikus igazi francia, a szó negatív értelmében, azaz arrogáns és önelégült, ezáltal jól meg lehet ragadni a figuráját.

Dominique Strauss-Kahn 2007 és 2011 között állt az IMF élén. Hivatala öt évre szólt volna, azonban 2011 májusában az amerikai rendőrség szexuális bűncselekménnyel, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással gyanúsította meg, aminek következtében le kellett mondania. Bár a vádakat később ejtették, nem szűntek meg körülötte a botrányok.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei