2012. március 20.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Jake Gyllenhaal játszhatja az új José Saramago-adaptáció főszerepét

A hírek szerint kettős szerepben lesz látható Jake Gyllenhaal Denis Villeneuve legújabb filmjében. A rendező José Saramago Az embermás című regénye alapján készíti el az An Enemy (Ellenség) munkacímű mozit, amelynek főhőse egy saját hasonmásával különös körülmények között szembesülő fiatalember.

Tertuliano Máximo Afonso depressziós korszakát élő történelemtanár, akinek élete egyre céltalanabb, és unalmasabb. Kilátástalan állapotából furcsa esemény billenti ki, egy kikölcsönzött vígjáték szereplői közt ugyanis egy hozzá megszólalásig hasonló férfit fedez fel. Afonso nyomozni kezd, és hamarosan szemtől szemben találja magát a filmben látott színésszel, aki valóban az ő tökéletes másolata. A szituáció nem ismeretlen az irodalomban, már Dosztojevszkij A hasonmás című kisregénye is ezt a motívumot vette alapul. A téma sokakat megihletett, most éppen a legjobb külföldi film Oscar-díjára jelölt Felperzselt föld rendezője, Denis Villeneuve látott fantáziát az egyén "önmagával" folytatott küzdelmében.

A Variety értesülése szerint a főszerepet Jake Gyllenhaal alakítja majd, akit a hazai nézők legutóbb a Forráskódban láthattak. A sztár a közeljövőben további két filmben tűnik majd fel, az End of Watch premierje szeptemberben lesz az Egyesült Államokban, a Nailed című romatnikus vígjáték bemutatójának időpontja még nem ismert.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei