2012. július 5.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mundruczó Kornél lesz a Szarajevói Filmfesztivál egyik zsűrielnöke

Mundruczó Kornél a lesz a június 6-án induló Szarajevói Filmfesztivál játékfilmes zsűrijének elnöke. A rendezvényen több magyar művész is bemutatkozik. A dokumentumfilmek között Forgács Péter, a rövidfilmes mezőnyben Lőrincz Nándor és Nagy Bálint versenyez.

A július 6. és 14. között sorra kerülő szarajevói fesztivál Délkelet-Európa vezető filmes seregszemléje, amelyen idén ötvenhét ország kétszáztíz alkotása vesz részt. A Szarajevó szíve nevet viselő fődíjról döntő játékfilmes zsűri elnöke hazánk elismert rendezője, Mundruczó Kornél lesz, akinek az utóbbi években több művét is bemutatták a rendezvényen. Közülük a Delta és a Szelíd teremtés részesült elismerésben.

Forgács Péter médiaművész, filmrendező Német egység @ Balatonnál - Mézföld című dokumentumfilmje a versenyprogramban debütál a külföldi közönség előtt. A magyar-holland koprodukcióban készült mozi témája a rendszerváltás előtti Balaton, ahol az egymástól elszakított német rokonok, ismerősök találkozhattak.

A rövidfilmes mezőnyben két magyar alkotó, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint 180/100 című 25 perces filmje indul, melynek főszereplői Kovács Lehel és Molnár Gusztáv. A fesztiválon látható lesz Fliegauf Bence Csak a szél című legutóbbi rendezése, és a Magyarország 2011 című szkeccsfilm is.

A Daazo.com rövidfilmes videómegosztó képviseletében Áprily Zoltán és Deák Dániel tart előadást az online filmforgalmazásról a Szarajevói Talent Campuson, melyen több fiatal magyar pályakezdő is részt vesz.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei