2012. október 6.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Török fesztiválon szerepel Deák Krisztina Aglaja című filmje

A törökországi Atalyában, Deák Krisztina rendező részvételével tartják az Aglaja című film nemzetközi premierjét. A magyar, lengyel, román koprodukcióban létrejött alkotást a térség vezető filmes rendezvényei közé tartozó, idén 49. alkalommal sorra kerülő fesztiválon mutatják be. A zsűrielnök Szabó István lesz.

Az Aglaja Deák Krisztina (Eszterkönyv, Jadviga párnája) legújabb rendezése, amely egy Romániából elmenekült artistacsalád viszontagságos életéről szól, különös figyelmet fordítva a kisebbik lány félelmeire, magányára, felnőtté válására. A főszerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható.

A történet Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című, önéletrajzi ihletésű regényén alapul. A fiatalon elhunyt, román származású svájci írónő könyvéből maga Deák Krisztina írta meg a forgatókönyvet. A film operatőre Máthé Tibor, producere Muhi András volt.

A mű Törökország után Kanadában is bemutatkozik, az október 10-én kezdődő montreali "Festival du noveau cinéma" tűzi műsorra. A magyar mozik október 11-től vetítik.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei