2012. október 22.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bergendy Péter: A vizsga című alkotása nyert Chicago-ban

Egy magyar alkotás, Bergendy Péter: A vizsga című filmje kapta idén a chicagói nemzetközi filmfesztivál egyik legrangosabb elismerését, az Arany Hugót: az "Új rendezők" (New Directors) elnevezésű versenyprogram legjobbjának választották ugyanis a magyar filmet.

Arany Hugó díjat nyert péntek este Bergendy Péter filmje, a Köbli Norbert forgatókönyvéből, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és Kulka János főszereplésével készült A vizsga. A negyvennyolcadik alkalommal megrendezésre került chicagói nemzetközi filmfesztivál amerikai és brit filmes szakemberekből és filmkritikusokból álló zsűrije úgy határozott, hogy a magyar alkotás érdemli meg idén az Új rendezők versenyprogram legjobbjának járó elismerést. A szakemberek kiemelték, hogy A vizsga "egy hidegháborús ügynök thriller fordulatos cselszövését az egyéni lojalitás és a rendőrállam ütközéséből fakadó lényegi kérdések felvetésével ötvözi", és egyúttal dicsérték a magabiztosságot, amely a rendezésből sugárzik.

A nagyszabású fesztiválfa 50 országból több mint 150 film érkezett, hogy megmérettesse magát, és természetesen alkotóik és szereplőik közül is sokan részt vettek az eseményen. A vizsgának egyébiránt nem ez az első külföldi elismerése: nemrégiben a Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztiválon, New Yorkban Hámori Gabriella a legjobb színésznő, Kulka János pedig a legjobb színész díját nyerte el a filmben nyújtott alakításáért.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei