2012. november 14.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyarország a Segoviai Európai Filmszemle díszvendége

November 14-én vette kezdetét Spanyolországban a segoviai filmfesztivál, amelyen Mészáros Márta, Mundruczó Kornél, Jancsó Miklós, Tarr Béla és Szabó István világhírű művei is jelentős szerepet kapnak. A november 20-ig tartó seregszemle versenyprogramjában az Aglaja és A vizsga című alkotásokat vetítik.

Magyarország a díszvendége a 2012-es Segoviai Európai Filmszemlének (MUCES - Muestra de Cine Europeo Ciudad de Segovia), aminek köszönhetően nyolc játékfilmet és négy rövidebb alkotást ismertethetünk meg a nemzetközi közönséggel. A program része egy XX. századi magyar filmkészítőkről összeállított tárlat, és a szakma hazai helyzetéről szóló beszélgetés is.

A november 14. és 20. között sorra kerülő rendezvényen a régebbi sikerek közül Mészáros Márta Napló gyermekeimnek, Ladislao Vajda A csali, Tarr Béla A londoni férfi, Korda Sándor (Alexander Korda) VIII. Henrik magánélete, Szabó István Mephisto, Jancsó Miklós Még kér a nép, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés és Korda Zoltán Vihar a Nílus felett című filmjét láthatják a nézők.

A szemle száznegyvenkét vetítésén harmincegy különböző országból kilencvenhat film, a hivatalos szekcióban negyvennégy alkotás - köztük Deák Krisztina Aglaja, Bergendy Péter A vizsga és Fliegauf Bence Csak a szél című rendezése - szerepel.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei