2012. november 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Rontó Ralph - Szórakoztató szimbiózis a filmvásznon

Végre egy animációs film, amelyet a szülőknek sem kell végigábrándozni a moziban, amíg a gyerek jól mulat, végre a történet és a látványvilág tökéletes szimbiózisban a vásznon - ezt nyújtja a legújabb Walt Disney-animáció, a Rontó Ralph. Erős karakterek, kreatív, fordulatos sztori, és magával ragadó látvány, minden korosztálynak. Nem csak gamereknek.

Mi történik egy játékteremben, miután becsukják az ajtót az utolsó látogató mögött? A gépek szunnyadnak talán? Dehogy. A Walt Disney legújabb animációs filmje egy olyan világba kalauzol - hihetetlen ötletességgel -, amelyben eddig garantáltan nem járt senki: bekukkanthatunk a játékok "társadalmába", ahol minden szigorú, jól átgondolt szabályok szerint működik. Rontó Ralph egy mellékszereplő - legalábbis a játékban, egy magányos rosszfiú, aki valójában másra sem vágyik jobban, mint egy csöppnyi szeretetre, elismerésre és ezért bármire képes. Még arra is, hogy páncélt öltsön, és átszökve egy másik játékba, megszerezze a hőn áhított érmet, amely nyomán az elismerést reméli. Hogy közben elszabadít egy veszélyes vírust, az szinte sorsszerű - ahogy az is, hogy aztán hihetetlen fordulatok után éppen ezáltal válhasson hőssé. Hiszen a lehetőség benne van, még ha az első pillanatban ez nem is látszik.


Rontó Ralph - A barátság hőssé tesz

A film karakterei meglepően jól kidolgozottak, mindegyikük olyan ötletes, legyen szó akár a főszereplőkről, akár a mellékszereplőként felbukkanó alakokról - például a cukorvilág savanyúcukráról, aki olyan a sok mosolygó, rózsaszínű finomság között, mint egy kakukktojás, hogy azonnal a szívébe zárja őket az ember. A szöveg nem csak a játékfüggőknek kínál izgalmas poénokat és utalásokat, persze kár lenne tagadni, hogy számukra igazi kincsesbánya a film: aki otthonosan mozog a játékok világában, szinte kötelező darab. Mindenki másnak meg erősen ajánlott. Nem csak azért, mert elképesztő csattanó vár a végén, hanem mert a karakterek is szerethetők, alaposan átgondoltak és megformáltak, és a történet is éppen annyira szórakoztató, amennyire annak kell lennie.


Ralph és Félix - Ront és javít

A film legnyomatékosabb helyszíne az a cukorvilág, amely minden részletében kidolgozott, számtalan felfedezésre váró aprósággal, amelyek többsége mosolyogtató, ámulatba ejtő, és a maga sziruposságával is szerethető, diétás kólahegyestül, nyalókaerdőstől, és szimatoló kekszkutyástól. Az alkotók olyan érzékkel találták meg az egyensúlyt - hogy se túl sok, se túl kevés ne legyen látvány tekintetében -, ami ritkán sikerül ennyire tökéletesre, valóban minden részlet élvezhető, mulattató, és arra sarkall, hogy legalább még egyszer megnézze a filmet az ember ahhoz, hogy mindent igazán fel tudjon dolgozni. Ritkán készül olyan animációs film, ami ilyen mértékben képes arra, hogy ugyanolyan élményt jelentsen a gyerekeknek, mint a felnőtteknek, hiszen a Rontó Ralph-ban minden korosztály megtalálja azt, ami igazán neki, hozzá szól.


Rontó Ralph és Vanellope von Schweetz

Megszámlálhatatlan geg, apróságok, idézhető jelenetek, izgalmas cselekmény, és egy végső fordulat, amire nem is mer számítani a néző - mindez szükséges ahhoz, hogy a Rontó Ralph ilyen szerethető, szórakoztató és élvezhető legyen. Tökéletesen lelazító, tehát minden olyan kritériumnak megfelel, amit egy mozi-élménytől várhat a néző - valóban nem csak gamereknek, de nekik mindenképp.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei