2012. november 27.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bergendy Péter A vizsga című filmje nyert Los Angelesben

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Bunyik Entertainment szervezésében, és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával november 16. és 22. között. A fődíjat, a legjobb film díját Bergendy Péter A vizsga című thrillere hozta el, a közönségdíjas Szabó István, Az ajtó című filmje lett.

Kizárólag magyar filmeket mutatnak be és versenyeztetnek meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, amelynek életműdíját, amely a Magyarok Hollywoodban nevet kapta, idén Gazdag Gyula vehette át, aki személyesen is jelen volt az eseményen. Bergendy Péter A vizsga című filmje tarolt a fesztiválon: egyfelől elhozta a legjobb filmnek járó elismerést, másfelől a film főszereplői, Hámori Gabriella és Kulka János a legjobb színésznő, illetve legjobb színész díját kapta meg.

A közönségdíjat, amelyet Michael Curtiz magyar származású filmesről neveztek el, Szabó István Az ajtó című filmje érdemelte ki, a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus Tony Curtis-díjával pedig Jankovics Marcell filmjét, Az ember tragédiáját ismerték el. Böjte József A freskófalu legendája című dokumentumfilmje lett a Los Angeles-i Magyar Ház Humanitárius díjának boldog tulajdonosa.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei