2013. január 4.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tolkien Nap 2013 - J. R. R. Tolkien 121. születésnapi ünnepsége

Minden Gyűrűk Ura-rajongónak kötelező az a 2013. január 5-én megrendezésre kerülő különleges rendezvény, amelyen J. R. R. Tolkien 121. születésnapját ünneplik Budapesten, és amelynek célja, hogy a látogatók egy feledhetetlen utazást tegyenek Középföldére az író születésnapja alkalmából.

A Corvin Mozi ad otthont 2013. január 5-én a Tolkien Napnak, amelyen a látogatók nem csak az író regényeiből készült filmadaptációkat élvezhetik - köztük a nemrég a moziba került A hobbit című filmet - hanem különféle kapcsolódó programokon is részt vehetnek. Lesznek előadások a filmek kapcsán, amelyeken egyebek mellett a filmek szinkronszínészei is megszólalnak, a tolkieni világhoz és a filmekhez kötődő társas- és szerepjátékok, családi programok, kiállítás, amelyen fegyvereket, kellékeket, jelmezeket, és maketteket csodálhatnak meg a látogatók, és természetesen filmvetítések is. Akik még jobban szeretnének elmélyedni a témában, azok ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak a tolkieni mitológia részleteiről és hátteréről, de lesznek akadémiai szintű, irodalmi/tudományos előadások, elemzések, valamint kerekasztal beszélgetések is.

Zárásképpen egy művészeti esten kapcsolódhatnak ki a látogatók, ahol fellép az eseményt szervező Magyar Tolkien Társaság kórusa, méghozzá megzenésített Tolkien által írt szövegű dalokkal, de fellép a Magyar Tolkien Társaság táncosainak kara is. Az est csúcspontja az a színielőadás lesz, amelyet a Magyar Tolkien Társaság színjátszói mutatnak be: a Szilmarilokból is ismert Túrin Turambar történetének feldolgozásával készült egyfelvonásos drámán garantáltan minden jelenlévő remekül szórakozik majd.

Bővebb infó: www.tolkien.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei