2013. január 20.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Film készül Lance Armstrong bukásáról

Még el sem készült Juliet Macur Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong című könyve, már el is adták a megfilmesítés jogait. A New York Times sportriportere több mint egy évtizede tudósít a kerékpáros karrierjéről, júniusban megjelenő írására a Paramount és a Bad Robot csapott le.

Hosszú ideig tagadta az őt ért doppingvádakat Lance Armstrong, a világ leghíresebb országúti kerékpárversenyzője. Szűk félévvel azután, hogy az amerikai doppingellenes ügynökség, majd a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is elmarasztalta, és megfosztotta az 1998 augusztusa óta elért eredményeitől, idén januárban egy Oprah Winfrey-nek adott interjúban elismerte, hogy tényleg használt tiltott anyagokat.

Juliet Macur, a New York Times kerékpársport-tudósítója cikkeiben sokat foglalkozott a sportág meghatározó képviselőjével, ezen belül a doppingszerek használatának visszatérő gyanújával, majd beigazolódásával. Az újságíró Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong címmel könyvben dolgozza fel a teljes történetet, amely már a filmesek figyelmét is felkeltette.

Bár Hollywoodban már régóta tervezték Armstrong életének vászonra ültetését, a friss fejlemények hatására a projekt most egészen más irányba mozdul. Macur művének adaptálási jogairól J.J. Abrams, az új X-men-filmek rendezője, a Bad Robot produkciós cég tulajdonosa, valamint Bryan Burk, a Paramount képviselője írta alá a szerződést a napokban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei