2013. január 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Izomagyak - Testépítők ölnek telefonszexelőket a vásznon

Idén augusztusban kerül a magyar mozikba Michael Bay, a Transformers-filmek rendezőjének új filmje, amely a magyar fordításban a véres thrillerhez kevésbé passzoló Izomagyak címet kapta. A film egy igaz történetet dolgoz fel, és a rendező legalacsonyabb költségvetéssel készült munkája a Bad Boys óta: "mindössze" 25 millió dollárba került.

A történet valóban vérfagyasztó, pedig a film által feldolgozott eset a valóságban is megtörtént. 1995-ben miami testépítők elraboltak, megkínoztak és meggyilkoltak egy magyar származású párt, akik tíz millió dolláros vagyonra tettek szert telefonszex-üzlettel. Bár a holttesteket megpróbálták eltüntetni, feldarabolták és részben elégették őket, a rendőrség mégis igen hamar az elkövetők nyomára bukkant, elfogták őket, és a bíróság a halálos ítélet mellett döntött. Ez a hátborzongató, és egyúttal abszurd történet ihlette meg a Transformers-filmek rendezőjét, Michael Bay-t, aki mindenképpen meg akarta csinálni ezt a filmet, ennek érdekében úgy állapodott meg a Paramount Stúdióval, hogy két Transformers-film között időt szakít az Izomagyakra.

A film két főszerepét Mark Wahlberg és Dwayne 'The Rock' Johnson alakítja, és egyikük, Mark Wahlberg így nyilatkozott az Izomagyak kapcsán: "A film borotvaélen táncol, mert meg kellett találnunk a megfelelő egyensúlyt. A testépítők elképesztően szörnyű dolgokat művelnek, de közben megpróbáljuk mégis valahogy szerethetőnek ábrázolni őket. A színészi játék ennek érdekében finoman rétegzett." A rendezőt éppen ez a kettősség fogta meg a történetben, hogy az emberrablók, akik rettenetes dolgokat követnek el, egyúttal olyan figurák, akik ügyetlenségük folytán mégis képesek szimpátiát kiváltani a nézőkből. Michael Bay abban bízik, hogy a nagy bevételt hozó Transformers-filmek mellett ezzel az alkotásával szakmai sikereket is képes lesz elérni. Az Izomagyak 2013 augusztusában kerül a hazai mozikba.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei