2013. február 23.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Dokumentumfilm készül a versenyló, Overdose karrierjéről

Overdose - Csoda Magyarországon címmel készül egész estés dokumentumfilm az utóbbi években hatalmas sikereket elért versenylóról. A Magyar Nemzeti Filmalap és az HBO Magyarország gyártási támogatásával készülő alkotás várhatóan idén május végén kerül mozikba.

Az Egyesült Királyságban született Overdose magyar színekben vált "sztárrá", pályafutását sokan a Kincsem nevű, legendás kancáéhoz hasonlítják. A róla szóló produkció vezetője Ferenczi Gábor rendező (A barátkozás lehetőségei - 40. Magyar Filmszemle, 2009: Legjobb tévéfilm díja) és Major István (Filmteam) producer. A közel ötvenmilló forint összköltségű, Idrányi Flóra és Gül Togay által rendezett mű forgatása 2008-ban indult, jelenleg az utómunkálatok folynak.

Az Overdose - Csoda Magyarországon gyártását az MNF tizenkétmillió forinttal támogatta, létrejöttét segítette az HBO Magyarország is. Utóbbi 2012 októberében kezdett hosszú távú együttműködésbe a Filmalappal, annak érdekében, hogy a moziközönség érdeklődését is felkeltő, kreatív dokumentumfilmeket hozzanak létre.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei