2013. május 14.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hazánkat képviseli Cannes-ban a Magyar Nemzeti Filmalap

Május 15-én kezdődik a cannes-i fesztivál, amelyen - valamint a hozzá kapcsolódó filmvásáron - a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Filmunió munkatársai is részt vesznek. Az International Village magyar pavilonjánál a megújult finanszírozási rendszerről, a készülő alkotásokról és a koprodukciós lehetőségekről tájékozódhat a szakma.

A cannes-i vásárlók olyan alkotásokat - Liza, a rókatündér, az Isteni műszak, Utóélet - is megismerhetnek, amelyeknek jelenleg az utómunkálatai folynak, Bernáth Zsolt Stockholmban díjazott Sherlock Holmes nevében című ifjúsági filmjét pedig május 18-án és 21-én, filmvásári vetítéseken mutatják be.

A European Film Promotion "Producers on the Move" elnevezésű háromnapos szakmai programján Taschler Andrea (Mirage Film), Hajdu Szabolcs és Pater Sparrow készülő filmjeinek producere képviseli hazánkat. Május 23-án, a Rendezők Kéthete keretében tekinthetik meg először a külföldi nézők Nagy Dénes Lágy eső című rövidfilmjét, mely Budapesten elnyerte a Friss hús fesztivál közönségdíját.

Május 22-én adják át a varsói székhelyű ScriptEast forgatóköny-fejlesztő workshop 10 000 eurós Krzysztof Kieslowski-díját, melynek jelöltjei között van Vágvölgyi B. András 1989 című munkája.

Az MNF képviselői az EU audiovizuális szektorának döntéshozóival, a nemzeti filmalapok vezetőivel, finanszírozókkal, fesztiváligazgatókkal és nemzetközi szakmai szervezetekkel a lehetséges együttműködésről tárgyalnak majd, valamint találkozókon és konferenciákon vesznek részt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei