2013. június 1.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar alkotások a 2013-as Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon

Május 31-én vette kezdetét Kolozsváron a tíznapos nemzetközi fesztivál, a Transilvania, amely idén is több magyar filmet tűz műsorra. A rendezvény Forgács Péter munkáiból retrospektív programot mutat be, benne A fekete kutya - Történetek a spanyol polgárháborúból és a Német Egység @ Balatonnál - Mézföld című darabokkal.

A 2013-as Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) műsorán szerepel Bergendy Péter A vizsga, Szabó István Az ajtó és Deák Krisztina Aglaja, Kincses Réka Szülőföld, szex és más kellemetlenségek és Zágoni Bálint Janovics Jenő, a magyar Pathé című filmje. A vetítéseken és közönségtalálkozókon az alkotók is részt vesznek. Az első és második művet felvonultató versenyprogram zsűrijének tagja lesz Pálfi György rendező is.

Az eseményen Forgács Péter munkáit retrospektív program keretében láthatja a közönség, amelynek részeként a Tribeca fesztiválon díjazott A fekete kutya - Történetek a spanyol polgárháborúból (2005) és a Német Egység @ Balatonnál - Mézföld című filmet mutatják be. Forgács életművéhez kötődik A dunai Exodus: A folyó beszédes áramlatai című kiállítás is, mely az azonos című, 1998-as dokumentumfilm, és a vele kapcsolatos kutatások nyomán készült, a Los Angeles-i University of Southern California's School of Cinematic Arts kezdeményezésre. A tárlat június 5-i megnyitóján személyesen jelen lesz Forgács Péter.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei