2013. június 16.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Pálfi György rendez filmet Arany János Toldi-trilógiájából

A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Toldi-trilógia alapján készülő filmnek, amelyet az Európa Filmdíjas Pálfi György rendez. A mozi látványos vizuális trükkökkel kelti életre a legendás történetet.

Arany János 1846-ban írt Toldija a Kisfaludy Társaság "a nép ajkán élő történeti személy" életét elbeszélő, népies formájú és tartalmú költemény alkotására kiírt pályázatára készült, amelyet meg is nyert. A nagy erejű, lobbanékony természetű hős történtét az író a Toldi estéje és Toldi szereleme című alkotásokban folytatta. A trilógia mozifilmváltozatának elkészítésére Pálfi György vállalkozott, aki 2002-ben a Hukkle-val elnyerte az Európai Filmakadémia legjobb elsőfilmért járó elismerését. A rendező Taxidermia című alkotását Cannes-ban is bemutatták. A fesztiválra Pálfi 2012-ben a Final Cut - Hölgyeim és Uraim című montázsfilmmel tért vissza.

A Toldi-filmet a tervek szerint idén szeptemberben kezdik forgatni, magyar nyelven, nemzetközi szereplőgárdával és a legmodernebb technika alkalmzásával. A forgatókönyvet Pálfi György, Ruttkay Zsófia és Szabó Iván írta, az operatőr Pohárnok Gergely lesz. A bemutató 2014 végén várható.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Havi toplista
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei