2013. október 6.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elismerést kapott Izraelben Szász János A nagy füzet című filmje

Elismerő oklevéllel tüntette ki a haifai nemzetközi filmfesztivál Szász János A nagy füzet című filmjét. A nemzetközi szereplőgárdát felvonultató alkotás premierjére hamarosan sor kerül Ázsiában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is.

Szeptember 19. és 28. között 29. alkalommal tartottak nagyszabású filmfesztivált az izraeli Haifában, ahol A nagy füzet megkapta a FEDEORA zsűri elismerő oklevelét. Szász János rendezése korábban elnyerte a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, és ez a mű lett Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra. A nemzetközi premierek sora a dél-koreai Busan fesztiválon folytatódik, majd Chicago és az ausztráliai Adelaide filmfesztivál következik.

A nagy füzet a Filmalap támogatásával készülhetett el, a magyar származású Agota Kristof kultuszregénye alapján. Főszereplője egy tízéves ikerpár (Gyémánt László és András), amely a második világháború idején egy határszéli faluban nevelkedik, és küzd a túlélésért. A gyerekeket alakító amatőr színészek mellett szereplői között feltűnik A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes, a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Testvéred feleségét, Egy jobb világ), Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos, Tóth Orsi és Molnár Piroska is. A filmet az Oscar-jelölt osztrák operatőr Christian Berger fényképezte.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei