2013. október 22.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Nagy Dénes Lágy eső című alkotása nyert a nizzai rövidfilmfesztiválon

Október 20-án ért véget a nizzai rövidfilmfesztivál, amelyen Nagy Dénes Lágy eső című 28 perces műve nyerte a meg a fődíjat - közölte a Filmalap. A versenyprogramban nyolcvanhárom alkotás indult, amelyek harminc európai országból érkeztek.

A Tar Sándor azonos című novellájából készült Lágy esőt először a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában láthatta a külföldi közönség. A mű korábban elnyerte a budapesti Friss hús rövidfilmfesztivál közönségdíját, a portugáliai Vila do Conde seregszemlén pedig a legjobb fikciós filmért járó elismerést.

Nagy Dénes rendező Dobos Tamás operatőrrel közösen írta a forgatókönyvet, amely egy serdülő fiú történetét meséli el, aki egy elmaradott kistelepülés nevelőotthonában beleszeret osztálytársnőjébe, de nem képes érzelmeit megvallani.

A film magyar-belga koprodukcióban készült, a Campfilm Production (Budapest) és a Novak Prod (Brüsszel) gyártásában, producerei László Sára, Gerő Marcell és Olivier Dubois. Létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap, a FilmJus Alapítvány, a belga filmalap és a svájci Vevey Ville d'Images Alapítvány is támogatta.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei