2013. október 23.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Két díjat nyert Oroszországban Deák Krisztina Aglaja című filmje

Deák Krisztina rendezése, a magyar-lengyel-román koprodukcióban készült Aglaja kapta az Orenburgban, október 14-19. között megrendezett filmfesztivál fődíját és a szponzori különdíjat. A két elismerést Tuza-Ritter Bernadett vágó személyesen vette át az oroszországi esemény záró napján.

A film Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című önéletrajzi ihletésű regényének adaptációja, amely egy emigráns kelet-európai artistacsalád - azon belül is elsősorban anya és lánya - életét és kapcsolatait dolgozza fel. A forgatókönyvet is a rendező, Deák Krisztina (Eszterkönyv, Jadviga párnája) írta, a főbb szerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható. Az Aglaja operatőre Máthé Tibor, producere Muhi András volt.

Az egyedi hangulatú alkotás korábban az antalyai fesztiválon már elnyerte a legjobb film és a Török Filmkritikusi Szövetség díját, a brazíliai Porto Alegre-ben megrendezett Fantaspoa fesztiválon pedig a rendezőnek járó elismerést. A monte-carlói tévés fesztiválról a legjobb tévéfilm, a legjobb rendező és a legjobb női főszereplő (Ónodi Eszter) kategóriájában vihette haza az Arany Nimfát, és megkapta a Monacói Vöröskereszt különdíját is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei