2014. január 5.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Észak-Amerikában is forgalmazzák Szász János A nagy füzet című filmjét

A független filmek forgalmazásában világelső Sony Picture Classics mutatja be Észak-Amerikában Szász János A nagy füzet című filmjét - áll a Magyar Nemzeti Filmalap közleményében. A cég többek között Woody Allen, Jim Jarmusch, Mike Leigh, Richard Linklater, Pedro Almodovar és Michael Haneke műveit vitte már piacra.

A nagy füzet a Filmalap támogatásával készülhetett el, a magyar származású Agota Kristof kultuszregénye alapján. Főszereplője egy tízéves ikerpár (Gyémánt László és András), amely a második világháború idején egy határszéli faluban nevelkedik, és küzd a túlélésért. A gyerekeket alakító amatőr színészek mellett szereplői között feltűnik A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes, a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Testvéred feleségét, Egy jobb világ), Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos, Tóth Orsi és Molnár Piroska is. A filmet az Oscar-jelölt osztrák operatőr Christian Berger fényképezte.

Szász János rendezése korábban elnyerte a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az izraeli Haifában megkapta a FEDEORA zsűri elismerő oklevelét, jelenleg pedig versenyben van a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjáért, ugyanis felkerült arra a kilenc külföldi filmet tartalmazó listán, amelyről az Amerikai Filmakadémia tagjai kiválasztják az öt jelöltet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei