2014. február 7.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Magyar filmek a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon

Február 6-án kezdődött a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amelyre több magyar alkotás is meghívást kapott. A rendezvényhez kapcsolódó filmvásáron felbukkan az Isteni műszak és a Coming out is, két hazánkból származó filmtervet pedig a Berlinale Coproduction Marketen mutathatnak be az alkotók.

Császi Ádám első rendezése, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Viharsarok február 8-án debütál a fesztivál Panoráma programjában, Bucsi Réka MOME-hallgató Symphony no. 42 című animációs diplomamunkája pedig a rövidfilmek versenyében mutatkozik be, ahol 25 másik alkotással együtt indul az Arany Medve-díjért. Ferge Roland a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Művészeti Karának film szakos végzőseként forgatta le az El című tízperces, dialóg nélküli, fekete-fehér darabot. Utóbbi az ifjúsági és gyerekfilmeket összeválogató Generation elnevezésű programban kapott helyet, ahol a Kristály Medvéért és a Generation zsűri díjaiért küzd.

A Berlinale keretein belül, február 9. és 11. között tartandó Berlinale Coproduction Market-en két magyar filmterv - Fliegauf Bence Isaura Háza (House of Isaura) valamint a Mécs Mónika és Rohonyi Gábor rendezésében készülő Gingko - szerepel majd, amelyeket 300 pályázó közül választottak ki. A rangos szakmai fórumon az alkotók potenciális partnerekkel és finanszírozókkal ismertetik meg munkáikat.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei