2020. december 24.Papp Csaba Zoltán
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bibliothéque Pascal - Újabb díj Hajdu Szabolcs filmjének

Hajdu Szabolcs filmje, a Bibliothéque Pascal a török filmkritikusok díját nyerte el az ankarai filmfesztiválon, Törökország jelentős nemzetközi filmfórumán. Az alkotás korábban elhozta a Magyar Filmszemle fődíját, és ez a film lett Magyarország hivatalos Oscar-nevezése.

Magyar sikerrel zárult a hétvégén a 16. alkalommal megrendezett ankarai filmfesztivál. Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjével elnyerte a török filmkritikusok szövetségének (SIYAD) a díját. Az ankarai "Festival on Wheels", Törökország egyik jelentős nemzetközi filmfóruma; különlegessége, hogy "utazó fesztiválként" mutatja be a közlemúlt kiemelkedő filmalkotásait Ankarából indulva több török városban minden decemberben.

Hajdu Szabolcs filmje, a Bibliothéque Pascal német-magyar koprodukcióban készült és elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, majd nagy sikerrel mutatkozott be a berlini filmfesztiválon februárban. Jelenleg Magyarország hivatalos Oscar-nevezéseként versenyez az Amerikai Filmakadémia jelölésért a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei