Film kategória 139. oldal

CASTING minden - Oláh Ibolya és Kern András Tímár Péter filmjében

CASTING minden - Oláh Ibolya és Kern András Tímár Péter filmjében

"Miről álmodik a lány?" – búgta a kérdést jó pár évtizede a legendás díva, Karády Katalin, s rögtön válaszolt rá, egy már akkoriban is kissé megkopott sztereotípiával, szegény hófehér paripán rohangáló királyfival. A mai fiatalok - fiúk, lányok teljes egyetértésben - már egyértelműen a KFT együttes "Siker, fény, csillogás a mozivásznon" című nótája mellett teszik le a voksot, már ha az álmaik kerülnek szóba.

2008. január 7.
7
 
Sean Penn lesz a Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke 2008-ban

Sean Penn lesz a Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke 2008-ban

A hollywoodi rosszfiúnak elkönyvelt Oscar-díjas színész-rendezőt kérték fel arra a nemes szerepre, hogy legyen a világ filmes berkeiben kiemelt eseménynek minősülő Cannes-i filmszemle zsűrijének elnöke. Thierry Fremaux művészeti igazgató csütörtökön jelentette be a döntést.

2008. január 4.
 
Csaba Lucas a trónon - Mosonmagyaróvárról Hollywoodba

Csaba Lucas a trónon - Mosonmagyaróvárról Hollywoodba

Az amerikai filmgyártó gépezet fennállása óta jónéhány magyarnak sikerült kivennie a részét a világ leghatalmasabb stúdióinak sikereiből. Mindenféle ágazatban megfordultunk már, legyen szó akár rendezésről, cégalapításról, producerkedésről vagy zeneszerzésről. Egyvalamiben azonban lényegesen kevesebb sikert értünk el, és ez (a focihoz hasonlóan) gyógyulatlan sebnek számít minden magyar szívében.

2008. január 4.
3
 
Kígyószámításunk előtt - Monty és Python

Kígyószámításunk előtt - Monty és Python

Vita nincs: a Monty Python társulat a hetvenes években az igényes angol humor legjelentősebb művelőjeként vonult be a televíziózás történetébe. Nemzetközi hírnevét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nyári táborokban a tűz körül a fiatalok ma is idézgetnek a „Gyalog-galopp” és a „Brian élete” egysorosaiból vagy a Monty Python Repülő Cirkuszának skeccseiből. A Filmmúzeum januárban két csemegével örvendezteti meg a sajátságos repülő cirkusz rajongóit.

2007. december 27.
3
 
Küldetés teljesítve! - DVD-tippek pánikvásárlóknak

Küldetés teljesítve! - DVD-tippek pánikvásárlóknak

Életünk során számtalan kisebb-nagyobb kihívással találkozunk, s ezeknek – képességeinkhez mérten – próbálunk megfelelni. A küldetés viszont valami egészen más, magasztosabb célt hordoz magában; olyasvalamit, ami a későbbiekben az egész életünkre hatással lehet. Az Intercom decemberi dvd ajánlatában szereplő filmek hősei vagy saját indíttatásból vagy némi külső ráhatással, de elszánták magukat a „szent” küldetés teljesítésére, és bebizonyították, hogy nincs az a mission, ami számukra impossible!

2007. december 22.
 
Grabowski és a spenót - Macskafogó II.

Grabowski és a spenót - Macskafogó II.

1986-ban úgy tűnt, a történet befejeződött: az egerek és macskák közötti viszály megszűnt létezni, a Macskafogónak köszönhetően szelíd cicákká avanzsáltak az addig vérszomjas kompánia tagjai. Elég azonban egy kíváncsi újságíró, egy civilizációtól távol élő vad macskatörzs, egy megidézett alvilági szellem, és máris kész a bonyodalom.

2007. december 19.
4
 
Egy vérbeli  szicíliai - Al Pacino

Egy vérbeli szicíliai - Al Pacino

Egy szicíliai származású férfitól a kevésbé egzotikus helyről származó földi halandó lobbanékony természetet, igazi latin szeretőre jellemző kvalitásokat, no, meg maffiafőnököt idéző, könyörtelen határozottságot vár el – ez a minimum.

2007. december 18.
2
 
Szenvedély a kosztüm alatt - Vágy és vezeklés

Szenvedély a kosztüm alatt - Vágy és vezeklés

Egy épp kialakulóban lévő szerelem; egy tehetős család; egy élénk fantáziával megáldott, féltékeny kislány, aki olyasmit lát, amit nem szabadna; és egy vallomás, mely több ember életét egyszerre teszi tönkre. Egy újabb regény a filmvásznon: egy szerelmes történet, vagy talán egy kicsit több annál.

2007. december 17.
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások