Film kategória 140. oldal

A provokáció nagymestere - Luis Buňuel

A provokáció nagymestere - Luis Buňuel

Buñuel, „A burzsoázia diszkrét bája” című filmjének Oscar-díjra jelölése után, arra a kérdésre, miszerint számít-e alkotásának díjazására, egy interjúban a következőképpen válaszolt: „Természetesen, már ki is fizettem a 25 ezer dollárt, amit kértek. Az amerikaiaknak megvannak a hibáik, de betartják, amit ígérnek”. (PÁLYAKÉP)

2007. december 7.
 
A bárányok harapnak

A bárányok harapnak

Zsenge báránysült ribizlimártással, főtt burgonyával, esetleg némi vörösborral. Ínycsiklandóan hangzik? De vajon akkor is annak hangozna-e, ha tudnánk, hogy a látszólag szelíden bégető vacsora-alapanyag hasonló gondolatokat táplál irántunk?

2007. december 4.
 
Varázslatos valóság - Bűbáj

Varázslatos valóság - Bűbáj

Vajon mi történik a „happy end” után? Mi történik a „boldogan éltek” közben a „meg nem haltak”-ig? Egyáltalán, hogyan nézne ki egy Disney-mese a való életben?

2007. december 3.
5
 
Control és Mások élete - BIFA díjkiosztó 2007

Control és Mások élete - BIFA díjkiosztó 2007

Immáron tizedik éve osztották ki Nagy-Britanniában a Brit Független Filmesek Díját (British Independent Film Awards - BIFA). Az idei nyertesek nevét november 28-án hozták nyilvánosságra Londonban.

2007. november 29.
 
Animációs filmek kifulladásig - Anilogue

Animációs filmek kifulladásig - Anilogue

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az Animációs Filmfesztivál, mely eddig AniFest néven volt ismert, idén azonban a franciásabban csengő, ámbár számunkra sokkal nehézkesebben kiejthető Anilogue nevet viseli.

2007. november 29.
 
Ó, méh' lettem méh? - Bee Movie

Ó, méh' lettem méh? - Bee Movie

Mit tegyen egy méhecske, akit ambíciói arra buzdítanak, hogy kitörjön a társadalom által rárótt kötelezettségei béklyójából? Aki nem akar virágokat porozni, nem akar mézet készíteni egy életen át, mert úgy érzi, ennél többre hivatott? A válasz szinte adja magát: ki kell repülnie a nagyvilágba, és ott mindenféle galibába keveredni, hogy aztán beperelhesse az embereket, akik rabszolgamunkát végeztetnek társaival, és ellopják a mézet. Egyszerű, nem?

2007. november 28.
 
Hagyd a valóságot, az csak összezavar - Inland Empire

Hagyd a valóságot, az csak összezavar - Inland Empire

Honnan tudja megállapítani bárki, hogy az, amit valóságnak hisz, igazán az e? Hogy? Hiszen nem halljuk a narrátor hangját? Nem emlékszünk a forgatókönyv következő oldalára? Nem látjuk sem a stábot, sem a rendezőt? De mi lenne akkor, ha az utcán sétálva, az egyik sarkon befordulva egy kamera objektíve bámulna ránk üres tekintetével, és valahonnan jól ismert kiáltást hallanánk: „Ennyi!”

2007. november 26.
 
Teremtéstől pusztulásig

Teremtéstől pusztulásig

Az Intercom novemberi DVD felhozatalában az amerikai színes szuperprodukciók fénykorától („A Biblia”) a hetvenes évek csetlő-botló sztárnyomozójának szárnypróbálgatásain át („Columbo”), a komolyabb történelmi drámák („Elizabeth”) és kevésbé fajsúlyos szórakoztató mozik „A Karib-tenger kalózai – A világ végén”, valamint mindenki kedvencének harmadik „visszatapsolásától”, a „Harmadik Shrek”-től egészen az apokaliptikus világvége nyomasztó víziójáig („28 héttel később”) szemezgethetünk.

2007. november 23.
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások