Film kategória 142. oldal

Flandria - erőszak formálta idill

Flandria - erőszak formálta idill

Ha megvizsgáljuk a nemrég forgalomba hozott háborús filmeket a Ryan közlegény megmentésétől egészen a Jarheads-ig, a realizmus felvirágzását fedezhetjük fel. Hogy miért, annak oka könnyen belátható: nincs az az ember által lefestett borzalom, mely vetekedhet a való élet által kreáltakkal. Ahogy az amerikai katonák partraszállását figyeljük, akaratlanul is Edward Munch "Sikoly" című festménye ugrik be.

2007. október 26.
 
Napjaink legnagyobb vizuális művésze: Ridley Scott

Napjaink legnagyobb vizuális művésze: Ridley Scott

A TV2 október 27-én, 21.20 órai kezdettel tűzi műsorára a bátorság és hősiesség megindítóan szép moziját, az öt Oscar-díjjal és számtalan jelöléssel jutalmazott Gladiátor-t.

2007. október 25.
 
Bergman-filmek a Tabánban

Bergman-filmek a Tabánban

„A Mester behunyja szemét és lát” címmel Ingmar Bergman sorozat indult 2007 őszén, a Tabánban.

2007. október 20.
 
A legbetegebb mese

A legbetegebb mese

Ha tehetném, létrehoznék egy díjat, melynek "A legelmebajosabb történetek a filmvásznon" nevet adnám, és melyet általam különösen nagyra tartott, ám igazán rendhagyó filmek érdemelnének ki. Alkategóriájába - a "legbetegebb mese, amit valaha láttam" - jó eséllyel pályázhatna egy dán animáció, a Terhelt Terkel.

2007. október 18.
 
Antonioni tizenegyszer

Antonioni tizenegyszer

2007. szeptember 18-tól Antonioni-filmklub indult a Ráday Könyvesházban. A vetítéseken a gazdag életmű legmeghatározóbb alkotásai kerülnek bemutatásra.

2007. október 13.
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások