2008. március 8.jka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Bagolyvár Kalandpark, Budakeszi: családi hétvégékre, akár húsvétkor is

Ha végre itt a jó idő, és érezzük az első tavaszi hétvégék napsugarait, akkor mindenképp a szabadba vágyunk. Családi kirándulásként jó program lehet egy vadasparki séta, aki viszont újdonságra vágyik, ötvözheti a látogatást akár egy kalandtúrával is. A Budakeszi Vadaspark bejáratánál 2007 tavasza óta működik a Bagolyvár Birodalom, ahol különböző kalandtúrákat szerveznek a vadasparkban bekerített 2 hektáros területen. Hétköznap az óvodásokat és a kisiskolásokat, hétvégén a családokat várja a Bagolyvár Kalandpark.

A Budakeszi Vadasparkot a fővárostól 20 percre érhetjük el autóval. A vadaspark 1979-ben nyitotta meg kapuit, a közel 26 hektáros területen hazánkban és Európában őshonos vadfajokkal találkozhatnak az idelátogatók, egy kellemes erdei séta keretében.
2007-től azonban különleges szórakozási lehetőség is várja a felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A Bagolyvár Játszóház kalandtúrákat szervez, melyekre délelőtt és délután is jelentkezhetnek csoportok. Ezek lényege, hogy a látogatók játékos formában ismerjék meg a park élővilágát és a természetet.

Különböző elnevezésű és programú túrákból választhatunk, melyek az évszakokkal együtt változnak:

Jelentkezhetünk például családi kalandtúrára, ahol játékos feladatok várják a szülőket és gyermekeket egyaránt.
Kisgyermekeknek nagy élményt jelenthet a mesetúra, itt különböző mesealakok elevenednek meg a kirándulók előtt. Változatos feladatokat kell teljesíteniük, miközben a legendás mesehősökkel is találkozhatnak. (Valljuk be, sok felnőttet is érdekel, vajon hogy jeleníthető meg az Óperenciás tenger a vadaspark közepén.)
80 Nap alatt a Föld körül - ezen a kalandtúrán túlélő felszereléssel indulhatnak neki a feladatoknak a résztvevők, és aki a legügyesebb, a túra végén ajándékot is kap.
(Részvételi díj: 1500 Ft/fő. Nagyobb társaságoknak, minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén, kedvezményesen: 1200 Ft/fő. Időtartam: kb. 1,5-2 óra. Indulási időpontok: megbeszélés szerint)

Természetesen más programokat is kínál a vadaspark.

Természetismereti órák keretében a gyermekek megismerhetik közelről a vadaspark állatfajait, természetbeni barangolásokat tehetnek, ahol oktató segítségével az erdő életét is tanulmányozzák. Ezután pedig teremben folytatódik a csoportos foglalkozás, ahol feldolgozzák az aktuális élményeket, feladatlapok és képek segítségével sajátíthatják el az elméleti anyagokat. A tanulás játékos formában zajlik, a gyermekek még mikroszkóppal is dolgozhatnak.
(Díja: 1500 Ft / gyerek, kísérőknek ingyenes. Az ár tartalmazza a vadasparki belépőt, a szakvezetést,a szakgondozó díját, az anyagok, eszközök használatát.)

Különlegességnek számít, hogy akár születésnapi bulit is szervezhetünk a helyszínen. A szülinapi parti meghívottjai részt vesznek egy vadasparki állatetetésen (szakvezetéssel), egy kalandtúrán, játékos vetélkedőkön és kézműves foglalkozáson. Igazán felejthetetlen születésnapot szerezhetünk gyermekünknek, ha ezt a programsorozatot választjuk.
(1000 Ft/gyerek/óra, 2 felnőtt kísérőnek ingyenes, további felnőtt kísérőknek 1500 Ft. Minimum 10 fő jelentkezésével indul. További kiegészítő szolgáltatások is választhatók.)

Nem bánja meg egy szülő sem, ha ilyen hétvégi programot szervez csemetéjének, hisz játszva tanulható meg minden, amit az erdőről és a vadvilágról tudni érdemes. Iskolás csoportoknak pedig biológia óra keretében, vagy akár egy napközis foglalkozásként is kellemes kikapcsolódást nyújt a Bagolyvár Kalandpark.

Húsvéti programok


1. "Tojásfejek kerestetnek a Vadasparkban!"
Időpont: 2008. március 23. (vasárnap) 10.00-14.00

( kampányprogram a tojók védelmében)
A Fauna Egyesülettel közös szervezésben húsvéti gyermekpályázat a vadasparkban tojásfestéssel, tojásdíszítéssel egybekötve.
Részletes információk és jelentkezés a versenyre:
Zmeskál Zita projektvezető (Fauna Egyesület) -
06 30 317 8736
További információk a tojótyúk kampányról:
http://www.fauna.hu/camp/egg/index.html

2."Húsvéti túra"
Időpont: 2008. március 23. (vasárnap) és 24. (hétfő), 10.00-16.00

Hagyományőrző kalandtúra húsvéti szokások felelevenítésével a Bagolyvár Birodalom tavaszi programsorozatának részeként tojásfestéssel,tojásgurítással és egyéb interaktív programokkal.
Információk és jelentkezés:
Körmendi Csilla, a Bagolyvár Birodalom Játszóház vezetője, óvodapedagógus - 0620 2019 333

*

Budakeszi Vadaspark
Elérhetőség:
Tömegközlekedéssel - a Moszkva Térről induló 22-es vagy piros 22-es busszal (leszállás: Szanatóriumi utca), majd az utcán begyalogolva, körülbelül húsz perc kényelmes séta.
Autóval - szintén a Szanatórium utcán kell behajtani, melynek végén jobbra fordulva már csupán az aszfaltúton kell végighaladni. Az út végén hatalmas parkoló várja a vendégeket.

Árak:
Felnőtt: 700 Ft
Gyerek: 400 Ft (2-14 éves korig)
Diák, nyugdíjas, természetbarát-igazolvánnyal rendelkezők: 500 Ft

Nyitva tartás: a 2008. évben
TAVASZI-NYÁRI
március 1.-október 31.között
Hétköznap: 9.00-16.00
(a Vadaspark területét a pénztár zárása után 16.30-ig el kell hagyni!)
Hétvégén: 9.00-17.00
(a Vadaspark területét a pénztár zárása után 18.00-ig el kell hagyni!)

ŐSZI-TÉLI
november1.-február 28.között
Hétköznap: 9.00-15.00
(a Vadaspark területét a pénztár zárása után 15.30-ig el kell hagyni! )
Hétvégén: 9.00-16.00
(a Vadaspark területét a pénztár zárása után 16.30-ig el kell hagyni!)

Bővebb információ: www.vadaspark-budakeszi.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei