2008. április 11.jka
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Háztűzőrző Nők Tatán - kiváló családi programok

Egy nagyon hasznos egyesület alakult 2005-ben Tatán. Összefoglalja mindazt, ami az életünk talán legszebb pillanata: a családalapítást és az ahhoz fűződő minden örömöt, és problémát. Bevezetésként azt hiszem, elég csak a mottójukat leírnom Önöknek: "A tűzhely őrzése nemes feladat, hol Otthon, Család, Szeretet lakoznak egy fedél alatt..."

A történet tehát 2005-ben indult, amikor néhány lelkes kismama összefogott a vizek városában azzal a céllal, hogy alapítani kellene egy közhasznú egyesületet, ahol az anyukák megosztják tapasztalataikat, és programokat szerveznek egymás és gyermekeik szórakoztatására. Ilyen helyet sok városban találunk, ez az egyesület azonban az évek során kinőtte önmagát. Egy óvodát újítottak fel a lelkes városlakók, ahol 170 négyzetméteren elindulhatott 2006 őszén a Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete. Az elmúlt években rengeteg programmal várta a babát várókat és a babázókat, igazán dicséretes, hogy végre vidéken is találunk egy ilyen kezdeményezést.
Különlegességnek számít, hogy a Varázsvilág elnevezésű játszóházban eltérő fejlődésű gyermekkel is foglalkoznak, ahol különböző foglalkozásokkal fejlesztik a gyengébb képességű gyermekeket, szüléstől egészen az iskoláskorig.

A Várandós műhelyben önkéntes segítők tartanak előadásokat, közös beszélgetéseket a várandósságról, a szülésről, és a baba gondozásáról.
Természetesen az elmaradhatatlan kismamatornát is megtalálhatjuk a programlistán, aki volt már ilyenen, tudhatja, hogy ez a várandós anyukáknak igazán jót tesz, a testet és a lelket is felfrissíti és a babára is jó hatással lehet. Szülésre felkészítő csoport relaxáción a leendő édesanyák a legnagyobb élményükre készülhetnek fel, különböző relaxációs technikák elsajátításával.

Kisbabánkkal is igazi kikapcsolódás az egyesület látogatása. A legkisebbnek és anyukájuknak ajánljuk a baba-mama tornát, itt már 6 hetes kortól várják a piciket, a tornát babamasszázzsal összekapcsolva alkalmazzák az anyukáknak és csecsemőknek egyaránt. Babusgató elnevezéssel tartanak meghitt együttlétet ígérő programot a 0-9 hónapos korosztálynak és természetesen a szülőknek. Hasonló jelleggel működik a Tipegő program is, itt már 9-18 hónapos korú gyermekek vehetnek részt szüleikkel, az anyukák kérdéseire pedig védőnők válaszolnak, míg a kicsiket közben igazi játékbirodalom várja.
Sok játszóházban népszerű a zenebölcsi, természetesen itt is megtaláljuk ezt a hangszereket bemutató, énekes-mondókás foglalkozást. A gyermekeket két csoportra osztják, külön bölcsi indul a 0-1 és az 1-3 éves korosztálynak.
1 éves kortól Csipetke játszóban ismerkedhetnek a közösségi élettel a gyermekek, ahol zenés-mesés készségfejlesztéssel is foglalkoznak a szervezők.
A családi napközi pedig minden hétköznap várja a kicsiket, az 1,5-4 éves korosztályban. Itt az apróságokat egész napos foglalkozás várja, kis csoportokban, igazán családias légkörben.
Az állandó programokon kívül mindig találhatunk egyéb, nagyobb szabású rendezvényeket is a háztűzőrzők szervezésében.

Azt hiszem, büszkék lehetnek a szervezők, hogy egyedülállóan egy vidéki városban sikerült egy olyan közösséget létrehozniuk, amely ilyen nagy sikernek örvend. Bizony, szükség lenne mindenhol ilyen összefogásra, hisz nagyon sokat segíthetünk így egymásnak, azoknak a szülőknek, akik egy teljesen új élethelyzetbe kerülnek azáltal, hogy megszületik a gyermekük.

Elévült szónak számít napjainkban a "háztűzőrzés", de ez az egyesület igazán megtalálta ennek a kifejezésnek az értelmét: a legfontosabb közösségnek nyújt változatos programsorozatot hónapról-hónapra - hisz a családokat várja Tatára.

*


Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete
Cím: 2890 Tata, Bacsó Béla u.66/1 (A Juniorka Óvoda és Bölcsőde épületében.)
Telefon: 34 / 479 - 347, és 06 20 586 8278
Honlap: www.haztuzorzo.hu

Megközelíthetőség autóbusszal: Jázmin megállótól 5 perc; Bejárat: az óvoda épületének középső részénél

Megközelíthetőség autóval: keresse a honvédségi lakótelepet. Bejárat: az óvoda épületének középső részénél.

Az adott havi programokról az egyesület honlapján az Eseménynaptárra kattintva lehet tájékozódni.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei