2008. május 23.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Gyermeknap 2008 a Kossuth téren - kicsiknek és nagyoknak

Izgalmas programok várják a kicsiket a Kossuth téren gyermeknapon: tűzoltóktól, mentősöktől, és rendőröktől tanulhatják meg különböző játékokon keresztül, hogy mit kell tenni veszély esetén - legyen szó akár arról, hogy eltévednek, balesetet szenvednek, vagy bármilyen bajba kerülnek.

A rendezvény célja, - azon túl, hogy a gyerekek egy remek napot tölthetnek e felelősségteljes szakmák képviselőivel - az, hogy a szülők biztonságban tudhassák őket, akkor is, ha nincsenek velük.

A korábban felsoroltak mellett jelen lesznek katonák, meteorológusok, és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, és mindent elkövetnek majd azért, hogy bevezessék a gyerekeket szakmájuk rejtelmeibe. Vetélkedőkön vehetnek részt, kipróbálhatják milyen tüzet oltani, álcázhatják magukat valódi katona módjára arcfestéssel, elsősegély-ismereteket sajátíthatnak el a mentősöktől, tesztelhetik KRESZ-ismereteiket. Megtudhatják, hogyan tájékozódjanak a sötétben, mit kell csinálni, ha kitör a vihar, és készíthetnek mini katonai járműveket.

Természetesen egyéb programok is lesznek, például járműbemutatók, illetve láthatnak a gyerekek mentőkutyákat bevetésen. A szervezők kialakítanak továbbá egy meteorológiai központot, ahol ismert meteorológusokkal beszélgethetnek a kicsik. Lesz babajátszó is a legkisebbeknek, és aszfaltrajzolás a nagyobbacskáknak.

A gyerekek tagjai lehetnek a Szuper Csapatnak, ajándékokat nyerhetnek, nagyszerűen szórakozhatnak, és mindemellett tanulhatnak is - és ki tudja, talán annyira kedvet kapnak, hogy közülük kerülnek majd ki a következő nemzedék tűzoltói, mentősei és rendőrei.

*


Helyszín: Budapest, Kossuth tér
Időpont: 2008. május 25. 10:00 - 18:00
Bővebb infó: www.magyarorszag.hu/gyereknap/

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei