2008. június 5.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Közlekedési Nap - Játékos KRESZ-tanulás a Vasúttörténeti Parkban

A közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a hétvégén a gyerekek a Vasúttörténeti Parkban. A kezdeményezés tavaly indult útjára, s a cél egyértelműen az, hogy felkarolják a gyermekbiztonság kérdését, és hogy a kicsik játszva tanulják meg, hogyan közlekedjenek biztonságosan.

A tavalyi Közlekedési Nap nagy sikert aratott, leginkább a Mini KRESZ park és a kerti vasút nyerte el a gyerekek és szüleik tetszését. A mini autókat most is kipróbálhatják az apróságok, ám ezelőtt 10 perces KRESZ oktatáson kell részt venniük. Aki pedig a kerti vasutat próbálná ki, annak egy 10 kérdésből álló, a vasúti közlekedéssel kapcsolatos kvízt kell kitöltenie.

Idén a kerékpározás szabályaival bővítik a programot, hiszen a nyárra való tekintettel erre fontos hangsúlyt fektetni. A park területén felállítanak egy kerékpáros ügyességi pályát, amelyen a kicsik gyakorolhatják a kerékpározásra vonatkozó KRESZ előírásokat. Mindemellett az ORFK-OBB MINI Polisz játékosai valódi rendőri kiképzésben részesülnek majd - persze különböző játékokon keresztül.

Tavaly a látogatók létszáma megközelítette a négyezer főt, s idén is hasonló méretű érdeklődésre számítanak. A Vasúttörténeti Park szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várja látogatóit.

*


Helyszín: Vasúttörténeti Park (XIV. ker. Tatai út 95.)
Időpont: 2008. június 7-8.
Jegyárak:
Gyermek, nyugdíjas, vasutas: 600 Ft
Felnőtt: 1200 Ft
Családi: 2400 Ft
Bővebb infó: www.mavnosztalgia.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei