2008. június 18.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az Ökumenikus Ifjúsági Iroda is ott lesz a nyári fesztiválokon

Közös Pont néven települ ki az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) az idei nyári fesztiválokra, sátraikban missziós tevékenységet folytatnak majd a fiatalok körében. Jakab Rita - az ÖKI munkatársa -, sajtótájékoztatón ismertette azokat a helyszíneket, amelyeken jelen lesznek. Ilyen A Sziget Fesztivál, a Volt, a Hegyalja fesztivál, valamint az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT).

Sziget-misszió néven már nyolc éve végeznek helyszíni missziós tevékenységet, amelyet a visszajelzések alapján pozitívan fogadnak az őket felkereső fiatalok, ezért kívánják bővíteni a kört, hogy minél több emberrel tudják megismertetni az ÖKI hitvallását. Jakab Rita a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "a kezdeményezés alapelve a krisztusi megváltás és szabadítás üzenetét hirdetni a fiatalok nyelvén".

Mintegy kilencvenen végzik majd missziós munkájukat az ÖKI sátraiban, őket már februárban elkezdték felkészíteni a nyári szereplésre. Az önkéntesek zöme egyetemista, egy részük teológia szakos, de vannak közöttük papok, lelkészek, sőt jelezte részvételét néhány baptista fiatal is. A fesztiválokon való részvételről Jakab Rita elmondta, hogy nem direkt missziót végeznek, sokkal inkább egyfajta "hitvalló jelenlétről" van szó, amivel példát mutatnak és elgondolkodtatják a fiatalokat.

Három történelmi egyház, a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös kezdeményezésére, részben állami finanszírozással jött létre 2000-ben az Ökumenikus Ifjúsági Iroda, amelynek célja a három történelmi egyház képviselete a fiatalság körében.

*


Ökumenikus Ifjúsági Iroda
Cím: H-1118 Budapest Himfy utca 9.
Tel.: (1)365-2998, fax: (1)365-1398
E-mail: oki@kereszteny.hu
Web: www.oki-iroda.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei