2008. szeptember 11.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

K&H gyógyvarázs - A bank dolgozóinak ajándéka a kis betegeknek

Az idei Családi Napon a K&H dolgozói mesekönyveket és játékokat gyűjtöttek, amit a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program keretében kórházban gyógyuló gyermekek javára ajánlottak fel. A támogatásra szánt összeg évente 25 millió forint, az intézmények egyenként 5 millió forint értékben pályázhatnak eszközökre. Az elmúlt években már 20 kórház kis betegei gyógyulásában segített a program.

A K&H Bank gyógyvarázs programja 2004. márciusában kezdődött el, mely az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermekosztályok számára ad lehetőséget a pályázat segítségével, a gyógyászati berendezések beszerzésére.
A K&H Bank vállalta, hogy a K&H MasterCard vagy K&H MasterCard énkártya esetén 1000 forintnyi vásárlás után 1 forinttal támogatja a beteg gyermekeket. A bankkártya birtokosainak ez csupán annyiba kerül, hogy készpénz helyett kártyával fizetnek az üzletekben.

A 2005. évtől a K&H dolgozói is felajánlhatják jótékony célra a munkáltató által a belső szervezeti egységek karácsonyi vacsorájához biztosított hozzájárulást, így tudták a 2006-os évben a Fejér megyei Szent György Kórház Gyermek-és Ifjúsági Ideggondozó részlegét meglepni 40 darab kesztyűbábbal és egy világjáték teszttel. Szintén a 2006-os évben a dolgozók és családtagjaik a Családi Nap keretében saját kezűleg készítettek ajándékokat az Országos Rehabilitációs Intézet kis betegei számára.

A K&H dolgozói által felajánlott könyveket és játékokat nyolc intézmény számára ajánlották fel, a legközelebbi átadásra 2008. szeptember 11-én kerül sor, amikor a Semmelweis Egyetem II.sz. Gyermekklinikáján Zentai Mark énekes és a Nők Lapja munkatársai adják át az ajándékokat, majd diavetítéssel egybekötött meseolvasással szórakoztatják a gyerekeket.

***


Bővebb info: www.khb.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei