2008. november 27.Varga
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Útnak indult a Diósgyőri Mikulásvonat

Szerdán indult útnak a Diósgyőri Mikulásvonat. A feldíszített kisvasút december 16-ig naponta négyszer, összesen 84 alkalommal szállítja az óvodásokat és kisiskolásokat. A végállomás a lillafüredi kisvasút-állomás, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

Hatodik alkalommal indítják útnak a Diósgyőri Mikulásvonatot. A programokat, játékokat elsősorban a 4 és 10 év közötti gyerekeknek találták ki, mert nekik jelent a Mesevilág valódi élményt, de a gyönyörű környezetet a szülők és a kísérők is szokták élvezni - nyilatkozta F. Tóth Géza, a Diósgyőrért Közhasznú alapítvány elnöke.

A Mikulásvonat nem egy hétköznapi utazást jelent a kisvasúton. A kívül-belül feldíszített, kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, és újabb jelmezes szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.

Idén a résztvevők Csukás István Süsü a sárkány című meséjének részesei lehetnek. Az egyórás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek Mikuláscsomagot kap, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

A Diósgyőri Mikulásvonat egyre népszerűbb a gyerekeknél. Míg az első az első évben, 2003-ban kevesebb mint 4 ezren látogattak el a rendezvényre, tavaly csaknem 20 ezren utaztak már a mikulásvonattal.

***


Diósgyőri Mikulásvonat
Bővebb infó: www.mikulasvonat.pipelinedesign.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei