2008. december 1.Podó Ági
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Kinyitott a Szeretetposta Nagykarácsonyban

A Mikulás főhadiszállásán, a Fejér megyei Nagykarácsonyban kinyitott a Szeretetposta vasárnap délben. Advent négy hetében négy különféle pecsétet nyomnak azokra a képeslapokra, levelekre, amelyeket a településen keresztül küldenek. A Magyar Posta karácsonyi szolgáltatása idén 20 éves.

Tíz órakor a vasárnapi misén meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún, majd megnyitották a nagykarácsonyi betlehemet, amelyben életnagyságú figurák vannak. Tíz óra harminc perckor Mikulás-futás indult Előszállásról a nagykarácsonyi Mikulásházba. Egy órával később a futókkal a Mikulás elindult a Szeretetpostára.

Délben ünnepi köszöntőkkel nyitották meg a postát. Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója nyomta rá az első levélre a bélyegzőt. A Szeretetposta karácsonyig minden nap, szombaton és vasárnap is nyitva tart. A szolgáltatás bármelyik postán kérhető, mindössze annyit kell mondani, hogy "Nagykarácsonyon keresztül". Minden héten más-más bélyegző kerül a küldeményekre a Szeretetpostán, valamennyi Jézus születéséhez kapcsolódó grafikákat ábrázol. A bélyegzésért 30 forint felárat számolnak fel - mondta el Czinkócziné Farkas Judit a nagykarácsonyi posta vezetője.

A Szeretet Postának 20 éves hagyománya van Nagykarácsonyban. Minden évben több százezer küldeményre kerül rá a díszes bélyegző.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei